Munasolujen keräys 23.7.

Maanantai-iltapäivä meni hoitajien ja lääkärin kanssa jutellessa puhelimessa. Kävimme läpi ennakkotiedot ja, mitä toimenpiteessä tullaan tekemään. Minulta kerättiin siis sukusoluja "raakana" talteen ja paranemisen myötä ne voidaan "palauttaa" takaisin, jos oma perhe alkaa kiinnostaa. Leikkaus olisi tiistaina ja klo 7 pitäisi olla sairaalalla valmiina. Operaatio ei olisi pitkä ja se hoidettaisiin tähystyksellä.

Näin jälkikäteen pohdittuna munasolujen keräys -tähystys tuli hieman liian nopeasti vastaan, vaikka toki ymmärrän kiireen tässä asiassa! Jatkohoitojen aloitusta ei haluttu lykätä yhtään! Operaatio oli selvästi kevyempi kuin aiemmat aivo-operaatiot, mutta kuitenkin tähystyksellinen operaatio, jossa kaasutettiin kohtu(?) täyteen ilmaa (,jotta operaatio on mahdollista suorittaa). Kaasu vaikuttaa myös operaation jälkeenkin, joten kävely operaation jälkeen oli melkoista mutkailua tovin. Operaatio oli tiistaina ja oli jopa mahdollisuus, että pääsen lähtemään samana päivänä kotiin, mutta ihanan empaattinen gynekologi kehotti jäämään vielä sairaalaan, kun olo ei ihan terve vielä ollut kotikuntoinen. Yksi yö osastolla helpotti jo oloa selvästi ja lähdin keskiviikkona kotiin.

Haavat ällöttivät taas, mutta onneksi haavalaput suojasivat hyvin ja parin päivän jälkeen ei juuri kipuja ollut. Osastolla oli aivan ihania huonekavereita, jotka pitivät minustakin huolta. Jos ei lusikka killissyt kupissa riittävän nopeasti, kysyttiin heti vointia <3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäinen nukutus ja heräämö eli varaventiilin asennus 4.7.

"Yhdeksän kymmenestä tutkitaan turhaan"

"Josko jotain Buranaa vahvempaa lääkettä niskajumiin" - tarinan alku